ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο πρώην Υπουργός, επίκουρος καθηγητής της Νομικής του Πανεπιστημίου της Κύπρου και υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης με την Νέα Δημοκρατία Ευριπίδης Στυλιανίδης φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στις “Σελίδες Ραδιοφώνου” και στην Μαρία Αμπατζή.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση αναπτύχθηκε με κύριο άξονα το θέμα της ίδρυσης της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, όπου ο κύριος Στυλιανίδης ανέπτυξε και με την εμπειρία του ως πρώην Υπουργός Παιδείας το λάθος που πράττει η Κυβέρνηση με την ίδρυση της νέας αυτής Σχολής. Παράλληλα ο κος Στυλιανίδης παρουσίασε μία σειρά από ενέργειες που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση για την ουσιαστική ανάπτυξη του ΔΠΘ αλλά και των άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, το πως μπορούν να εξελιχθούν, από που μπορούν να αντληθούν πόροι ώστε να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προυπολογισμός με την χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Πρότεινε την λύση του μεικτού Πανεπιστημίου και τα οφέλη που θα αποκομίσει η Πανεπιστημιακή εκπαίδευση από την λειτουργία αυτού του μοντέλου και έφερε ως παράδειγμα την εξέλιξη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, που ενώ βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την τελευταία δεκαετία κατάφερε με σωστή διαχείριση και σωστά μοντέλα λειτουργίας, να αναρριχηθεί και να βρίσκεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:  Κυριάκος Μητσοτάκης: Περιηγήθηκε σε εμπορικούς δρόμους της Κομοτηνής & συνάντηση με νέους είχε το πρόγραμμα του στην Κομοτηνή (φωτο & βιντεο)

Η Μαρία Αμπατζή έθεσε το θέμα των εκλογών στον κ. Στυλιανίδη για το πότε πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθούν οι Εθνικές Εκλογές, αλλά και για το θέμα των Πρεσπών που τόσο ταλάνισε τους Βορειοελλαδίτες.

Η απάντηση του κ. Στυλιανίδη στο θέμα των εκλογών είναι ότι πραγματικά δεν ξέρει πότε θα γίνουν διότι αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού. Η προθεσμία πάντως για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές λήγει στις 3 Μαΐου.

Η συζήτηση έκλεισε με το θέμα των Ευρωεκλογών και τον σημαντικό ρόλο που θα παίξουν οι ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά ιδιαίτερα της περιοχής μας. Στόχος του κ. Στυλιανίδη με όλες αυτές τις επισκέψεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες από τους Ευρωβουλευτές της Ν.Δημοκρατίας είναι ανάλογα με την ειδίκευση που έχει ο καθένας να προσπαθήσει να τους δεσμεύσει σε αντίστοιχο θέμα που θα αφορά την Ροδόπη. Έτσι ώστε όταν εκλεγούν να υπάρχει κάτι δεσμευτικό που θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής.

Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρώην υπουργό στο επισυναπτόμενο link.

Live

Η Maria Abatzi φιλοξενεί στις "Σελίδες Ραδιοφώνου" ζωντανά τον τέως Υπουργό, Επίκουρο καθηγητή Νομικής και υποψήφιο Βουλευτή Ν. Ροδόπης Evripidis Stylianidis- Ευριπίδης Στυλιανίδης. Evripidis Stylianidis#diavlos924 #ekloges2019 #komotini #rodopi

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 924 στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News