ΤΟ 19 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ξεκίνησε το 19ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Ασώματο του Δήμου Ιάσμου και θα διαρκέσει έως και τις 4 Μαΐου υπο την αιγίδα του Δήμου Ιάσμου και σε συνεργασία με τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ασωμάτων.

Το Φεστιβαλ, αν και φέτος διεξάγεται πολύ πιο μπροστά ημερολογιακά λόγο του ραμαζανιού των μουσουλμάνων που ξεκινάει στις 17 Μαΐου, εκτός από την γνωριμία και αγορά ποικιλιών κερασιού, στην κεντρική σκηνή θα λάβουμε μέρος παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής αλλά και “μεγάλα” ονόματα της τούρκικης μουσικής κουλτούρας όπως οι Lara, Nuray Selim, Beste Yoltay, Ümit Sayın.

Στην έναρξη του φεστιβάλ βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ενημερώνοντας τους παραβρικόμενους για τα χρηματικά κονδύλια που εγκρίθηκαν για τον πρωτογενή τομέα, καθώς και τα έργα που έχουν σχεδιαστεί από την περιφέρεια για την ενδυνάμωση του πρωτογενή τομέα που είναι η κινητήρια οικονομική δύναμη της Ροδόπης.

Στην έναρξη παραβρέθηκαν και οι δύο Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καραγιουσουφ καθώς και ο Βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχαν Αχμετ.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ καλωσόρισες τους επίσημους και τον κόσμο που παραβρέθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιο για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και την συμπαράσταση του στον Δήμο Ιάσμου προκειμένου να βρεθούν αναπτυξιακά εργαλεία προς όφελος του Δήμου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News