ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ!! ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του 64ου Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, o οποίος φέτος πραγματοποιείται στο Τελ Αβιβ του Ισραηλ.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν απόψε το βράδυ στις 10 η ώρα Ελλάδας για μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 18 Μαίου.

Το τηλεοπτικό κοινό θα ψηφίσει σήμερα στον Πρώτο Ημιτελικό, ο οποίος θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr στις 10 το βράδυ.

Μετά το τέλος του Πρώτου Ημιτελικού, οι καλλιτέχνες των χωρών που προκρίθηκαν θα δώσουν συνέντευξη Τύπου και θα κληρωθεί η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον Τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).  Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, θα είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Σειρά εμφάνισης χωρών Α Ημιτελικού

  1. Κύπρος 2) Μαυροβούνιο 3) Φινλανδία 4) Πολωνία 5) Σλοβενία 6) Τσεχία 7) Ουγγαρία 8) Λευκορωσία 9) Σερβία 10) Βέλγιο 11) Γεωργία 12) Αυστραλία 13) Ισλανδία 14) Εσθονία 15) Πορτογαλία 16) Ελλάδα 17) Άγιος Μαρίνος


Πώς ψηφίζουμε στην Eurovision Στον Πρώτο Ημιτελικό

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας.   Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν, καλώντας στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού και του Τελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση από σταθερό είναι 0,65 ευρώ και από κινητό ή SMS 0,62 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού.   Επίσης, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App). Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

γράφει ο Κωνσταντίνος Δρόσος