ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ

Στον Δήμο Ιάσμου βρέθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου κατά τη διάρκεια του χθεσινού ακραίου καιρικού φαινομένου, με ισχυρή βροχόπτωση και μεγάλου μεγέθους χαλαζόπτωση.

Το φαινόμενο που ξεκίνησε από τα ορεινά του Ιασμου, καλύπτοντας μια μεγάλη ζώνη δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, σε περιοχές του Δήμου Ιάσμου, του Ν.Σιδηροχωρίου, οικισμών του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Μαρωνειας – Σαπών, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε πολλές καλλιέργειες, που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο κος Χαρίτου δήλωσε ” Η εικόνα που αντίκρισα στον Ιασμο, ήταν εικόνα ολικής καταστροφής, όπως επίσης και στις περιοχές που στάθηκε δυνατό στη συνέχεια να επισκεφτώ, Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι και Καλαμόκαστρο.
Την ίδια στιγμή επικοινώνησα με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Θράκης, ο οποίος και δεσμεύτηκε, ότι από την επόμενη μέρα κλιμάκια του Οργανισμού θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές καλλιέργειες, ενώ άμεσα θα αναλάβω πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η αρωγή του για την άμεση στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν ολική καταστροφή. “