ΓΕΩΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ “ΠΛΗΓΕΣ” ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Σφοδρά τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Θράκη χθες Τετάρτη 10 Ιουλίου. Θυελλώδες άνεμοι, έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σε πολλές περιοχές έφτασε το μέγεθος του καρυδιού, δημιούργησε μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα άλλα τεράστιες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Καπνά, βαμβάκι, σιτηρά, ελαιώνες, κηπευτικά, αμπελώνες είναι μερικές μόνο από τις καλλιέργειες στην Ροδόπη που έπαθαν τεράστιες ζημιές και στις περισσότερες περιπτώσεις ολική καταστροφή της παραγωγής δημιουργώντας θλίψη, αγωνία και αβεβαιότητα για το αύριο σε εκατοντάδες γεωργούς που είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε πολλούς οικισμούς με το νερό, τις λάσπες και τα ξένα σώματα να έχουν την “τιμητική” τους στους δρόμους, το χαλάζι να έχει προκαλέσει υλικές ζημιές σε οχήματα, σε σπίτια, σε υπόστεγα ακόμη και σε δέντρα που ξεριζώθηκαν σε πεζοδρόμια, πλατείες και σε δρόμους.

Οι αρχές και οι φορείς του τόπου καθώς και τα συνεργεία βρέθηκαν από τις πρώτες στιγμές στις πληγείσες περιοχές σχεδιάζοντας τόσο την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και την απομάκρυνση των ξένων σωμάτων από τα οδοστρώματα.

Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι από το μετερίζι του ο καθένας κινητοποίησε τον Υπουργο, ΕΛΓΑ, Δημόσιες υπηρεσίες ώστε να αρχίσει άμεσα η καταγραφή για την αποζημίωση των αγροτών και τον κτηνοτρόφων που επλήγησαν αλλά και την αντιμετώπιση των ζημιών σε επιχειρήσεις, κατοικίες και δημόσια κτίρια.