ΝΟΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΑΣΤΟΧΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ 4 ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Ροδόπης απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να μην ιδρυθεί η 4η Νομική Σχολή στην Πάτρα, μια απόφαση και προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού που γίνεται πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Τηρώντας απόλυτα τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός την χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως στην απόσυρση της απόφασης για την ίδρυση της 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι την απόφαση αυτή είχε προαναγγείλει ο ίδιος Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, αφού είχε ήδη ενημερωθεί τόσο από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ.  κ. Πολυχρονίδη όσο και από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Ροδόπης  κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Όσον αφορά δε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί τιμωρίας του Ν. Αχαΐας, από την Νέα Δημοκρατία, είναι απολύτως άστοχη, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για καμία τιμωρία σε κανέναν Νομό, παρά μόνο για προφανή απόσυρση μιας αδικαιολόγητης και χωρίς κανένα ουσιαστικό αίτιο απόφασης που πάρθηκε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κ. Κεραμέως σε δήλωσή της αναφέρει ότι  η ίδρυση τέταρτης Νομικής δεν εξυπηρετεί κανένα όφελος, δεδομένου του κορεσμού στο επάγγελμα των δικηγόρων. “