ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βορίδη καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ απέστειλε ο Συνετερισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης ενημερώνοντας τους μετά από ατοψία που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του συνετερισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Εσάτ Χουσείν για τις καταστροφές της καλλιέργειας του καπνού από τα έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες Κύριοι

Στις 10 Ιουλίου στην Ροδόπη είχαμε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Ιάσμου, Μαρωνείας – Σαπών και Κομοτηνής, οι ζημίες αγγίζουν σε ποσοστό το 100% της παραγωγής καπνού.

Ζητάμε την επέμβαση του ΕΛΓΑ για να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών των πληγέντων περιοχών καθώς επίσης και την άμεση αποζημίωση τους ( δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση οι εκτιμήσεις να γίνουν μετά από διάστημα 3 μηνών όπως είχε γίνει την εσοδεία 2018 ).

Παρακαλούμε οι εκτιμήσεις να πραγματοποιηθούν άμεσα και να αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί μας. “