ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων Φρουτοπία, στον οικισμό Ασωμάτων, βρέθηκε το Σάββατο 13 Ιουλίου, το food blog “Συνταγές το σεντούκι της γιαγιάς” από την Αθήνα, με ομάδα Αθηναίων και Θεσσαλονικιών επισκεπτών σε ένα ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Θράκη για να γνωρίζουν τον τόπο και κυρίως να γνωρίσουν την θρακιώτικη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Στο εργαστήριο της Φρουτοπίας τους περίμενε η σεφ Ελένη Βαλασίδου όπου με την βοήθεια των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε ένα γαστρονομικό μάθημα με την χρήση παραδοσιακού χειροποίητου καβουρμά που έφτιαξε η σεφ. Παράλληλα έγινε γευσιγνωσία των προϊόντων της Φρουτοπίας όπου μεταξύ άλλων η μπάμια και το σκόρδο τουρσί εξίταρε τους καλεσμένους.

Η επίσκεψη έκλεισε με την γλυκειά γεύση του φίνο πολίτικο μαλεμπί με ροδόνερο και τα εκλεκτά γλυκά του κουταλιού που παρασκευάζει η Φρουτοπία

Το γευστικό αυτό ταξίδι πραγματοποιείται από το “Συνταγές το σεντούκι της γιαγιάς” σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με στόχο και σκοπό ανάδειξη κακι την γνωριμία με την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα.

Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι ακολούθησε και ο βραβευμένος επαγγελματίας φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδάς που αγάπησε τα τοπία και τις γεύσεις της Ροδόπης.