ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΜΕΡΟΥ

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός και η αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ιμέρου παραμονή της εορτής της με την παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, του εκλεγμένου Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλο και για μία ακόμη χρονιά πλήθος κόσμου.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται σε μια απόσταση 500μ. δυτικά του οικισμού Ιμέρου προς την κατεύθυνση του ποταμού Λίσσου. Χτισμένη σε μια έκταση 2 στρεμμάτων περίπου, με τεράστιο αύλειο χώρο. Η πρώτη και παλιά εκκλησία χτίστηκε το 1922 περίπου όταν οι πρώτοι κάτοικοι πρόσφυγες ήρθαν από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Την δεκαετία του ’80 ξεκίνησε η ανέγερση της καινούργιας εκκλησίας λίγα μέτρα παραπέρα, στον ίδιο αύλειο χώρο. Περίπου το 1988 αποπερατώθηκαν όλες οι εργασίες και ολοκληρώθηκε. Μέσα στην παλιά εκκλησία βρίσκεται και η παλιά εικόνα της Αγίας Μαρίνας που την έφεραν οι κάτοικοι με την ανταλλαγή των προσφύγων και φυλάσσεται εκεί.

Το 2007 ιδρύεται ο θρησκευτικός σύλλογος Αγία Μαρίνα Ιμέρου, με τον οποίο γίνεται μια μεγάλη εκτεταμένη παρέμβαση, τόσο στον εξωτερικό χώρο του ναού, όσο και στο εσωτερικό (καινούργια περίφραξη, δημιουργία πρασίνου, εγκατάσταση εξωτ. φωτισμού, αγιογραφίες).

Στο χώρο της εκκλησίας υπάρχει ένας μικρός ξενώνας, στον οποίο φιλοξενούνται πιστοί την περίοδο του Ιουλίου. 0 σύλλογος συνεχίζει ακόμη και σήμερα με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, αλλά και στον εξωραϊσμό του χώρου.

Η εκκλησία γιορτάζει 17 Ιουλίου και παραμονή 16 Ιουλίου λαμβάνει χώρα μεγάλη πανήγυρη με συγκέντρωση πλήθους κόσμου από όλο τον νομό και όχι μόνο. Η Αγία Μαρίνα επίσης, λατρεύεται και από μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού στοιχείου του νομού. Υπάρχουν μαρτυρίες για θεραπεία ενός μουσουλμανοπαίδου, το οποίο βρήκε γιατρειά αφού Μεγάλη είναι η Χάρη της!