ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΕΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ

Δύο ακόμη μείζονος σημασίας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις έλαβαν χώρα σήμερα από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, δύο μέρες πριν την διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας ενόψει θερινών διακοπών.

Η πρώτη ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 259/7-8-2019, αφορά στην ανταπόκριση στο αίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την   “Διατήρηση ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για κατηγορίες γεωργών- κτηνοτρόφων” οι οποίοι έλαβαν για το προηγούμενο έτος ενισχύσεις μέσω de minimis και τώρα κινδυνεύουν να υπαχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, να τηρούν δηλαδή βιβλία εσόδων εξόδων, με το ανάλογο κόστος προς το λογιστή τους, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει επιπλέον να καταθέσουν ετεροχρονισμένα και με πρόστιμα και τριμηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ, όπως κι ό,τι άλλο γραφειοκρατικό προκύπτει από την ένταξή τους αυτή, ενώ  ταυτόχρονα θα είναι υπόχρεοι του τέλους επιτηδεύματος.  

Η δεύτερη ερώτηση με αριθμό κατάθεσης 269/7-8-2019 αφορά “Χορήγηση παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την ΔΟΥ στους δημότες περιοχών της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα”. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών έξω και πέρα από κάθε λογική και έννοια δικαίου χορήγηση ειδικά φορολογικά ευεργετήματα σε πολίτες άλλων περιοχών της β. Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές του Ιουλίου, εξαιρώντας τους πολίτες της Ροδόπης που είδαν να καταστρέφονται 100.000 αγροτικής γης και να έχουν τεράστιες απώλειες σε οικοσκευές και υποδομές.

Ζητείται λοιπόν από τον Ιλχάν Αχμέτ. να αποκατασταθεί και αυτή η αδικία σε βάρος των πολιτών του νομού Ροδόπης, πέρα και έξω από φιλολογίες για ελλειπή ή επαρκή εκπροσώπηση που ζήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.