ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την μεταφορά ταξιδιωτών και οχημάτων προς και από το νησί της Σαμοθράκης και μετά της βαρύγδουπες δηλώσεις του πλοιοκτήτη της SAOS FERRIES κ. Μανούση για την διακοπή της επιχειρηματικής δράσης της εταιρείας του στο νησί βρέθηκε λύση.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του αντιπεριφερειάρχη Εβρου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη αποκαθίσταται με τη δρομολόγηση του επιβατικού – οχηματαγωγού πλοίου AZORES EXPRESS, το οποίο ήδη ταξιδεύει προς Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ενταχθεί στα δρομολόγια, που θα ξεκινήσουν στις 10 Αυγούστου και θα εκτελούνται έως 31 Αυγούστου.

Το AZORES EXPRESS είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλίων την ώρα, μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας, των βουλευτών και των φορέων του νησιού, ενώ παράλληλα συνέδραμε και η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.