50.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟΥ ΑΝΑΞ ΚΑΙ 10.000€ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιοποιεί τις ενέργειες που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος με το πρόβλημα που προέκυψε της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Από την πρώτη στιγμή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επισκεπτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Η προμήθεια γίνεται από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό έχει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Επιπλέον, η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του Δήμου Σαμοθράκης, διαθέτει 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε ημερών.”