ΞΕΨΥΧΗΣΕ ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ 79ΧΡΟΝΟΣ ΨΑΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Το πρωί της Δευτέρας έμελε να είναι η τελευταία φορά που ο 79χρονος Σταύρος Τάγιας του Ευαγγέλου, γεν.30.10.1940 πάρκαρε το αυτοκίνητό του πλάι στον κόκκινο φάρο, στο λιμάνι του Άγιου Χαράλαμπου. Αφού έβγαλε το καθισματάκι του, το ψυγείο με τα δολώματα, τα καλάμια και τις πετονιές του, πήρε το καφεδάκι του και κάθισε να απολαύσει την απόλυτη γαλήνη, που απλόχερα του χάριζε, εδώ και 30 περίπου χρόνια, το σαγηνευτικό τοπίο.

Ήταν λίγο μετά τις 06:30’, όταν κάποιοι παράκτιοι ψαράδες πλησίασαν στο ίδιο μέρος και τον βρήκαν ξαπλωμένο, σχεδόν σα να κοιμάται.Προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και ταυτόχρονα κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία που κατέφθασαν στον εύλογο χρόνο που χρειάστηκε για να διανύσουν την απόσταση από τη βάση τους. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά!

Ο ψαράς είχε ήδη καταλήξει και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, παρά τις προσπάθειές τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαπιστώσουν το μοιραίο, ενώ η Αστυνομία ειδοποιούσε την κόρη του στη Θεσσαλονίκη. Το ψάρεμα ήταν γι’ αυτόν η πρόφαση. Την γαλήνη αποζητούσε ο συμπολίτης μας και με μυσταγωγικό τρόπο αποχαιρέτησε τα εγκόσμια! Καλό σου ταξίδι κυρ-Σταύρο…