ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Κομοτηνή επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το κ. Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας,  τον Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και την Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας.

Σημαντική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν με τις Πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην έδρα της Πρυτανείας όπου εκεί τους περίμεναν ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι αντιπρυτάνεις: Φώτης Μάρης (Αντιπρύτανης οικονομικών προγραμματισμού και ανάπτυξης), Μαρία Μιχαλοπούλου ( Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης) και η Ζωή Γαβριηλίδου (Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Οι Πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΠΘ όπως η μικρή αναλογία καθηγητών σε σχέση με τους φοιτητές η οποία όπως τόνισε ο Πρύτανης είναι η χειρότερη αναλογία σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης ο Πρύτανης έθεσε το θέμα των νέων τμημάτων που θα ήθελε να δημιουργηθούν στο ΔΠΘ μιας και είναι ένα από τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά την χώρα στο οποίο δεν δημιουργήθηκαν νέα τμήματα (τα άλλα δύο είναι του Αιγαίου και του Αριστοτέλειου)

Την στήριξη της πολιτείας ζήτησαν οι Πρυτανικές αρχές για ένα Πανεπιστήμιο το οποίο σφύζει από ζωή, με 20 Τμήματα, 22.000 προπτυχιακούς φοιτητές και 3.500 μεταπτυχιακούς αλλά οι πόροι είναι ελάχιστοι για να μπορέσει να αναπτύξει και να αναδείξει τις ικανότητες του.

Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν κατά την διάρκεια όλων των επαφών που πραγματοποίησε στην Κομοτηνή, από την ΝΟΔΕ Ροδόπης με τον Πρόεδρο της Γιάννη Βεζυργιαννίδη, την Δήμητρα την Τσιμπιρίδου, την Μαρία Μπαχτσεβάνη, τον Νίκο Χατζηκωνσταντίνου και το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μάγδα Γιαμουστάρη.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News