ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ PHARMATHEN:”ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ”

Στα εγκαίνια της νέας μονάδας ενέσιμων βραδείας αποδέσμευσης που δημιούργησε και λειτουργεί η φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen, στο εργοστάσιο της στις Σάπες Ροδόπης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

Ο Ροδοπίτης Βουλευτής συνεχάρη τους ιδρυτές, μετόχους και το προσωπικό της επιχείρησης και σε δήλωση του είπε τα παρακάτω: “εγκαινιάστηκε σήμερα μια σημαντική παραγωγική επένδυση από μια δυναμική, καινοτόμα ελληνική εταιρεία στο τομέα του φαρμάκου, όπως είναι η Pharmathen. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται στην περιοχή μας δημιουργώντας ευκαιρίες για θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία. Τέτοιες επενδύσεις, όπως αυτή που σήμερα εγκαινιάσαμε, έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό, συμβολίζουν την αναπτυξιακή δυναμική, που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την σταθεροποίηση της οικονομίας, το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και την έξοδο από τα μνημόνια. Τέτοιου είδους επενδύσεις αποτελουν επιβεβαίωση της πολιτικής που ασκήθηκε στον χώρο του φαρμάκου. Πολιτικής στήριξης των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, παραγωγής γενοσήμων αξιόπιστων φαρμάκων που βασίζονται στη καινοτομία και την έρευνα και αναπτυσουν δυναμική στις διεθνείς αγορές.Για αυτό άλλωστε έγινε δυνατόν να εξασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική συμμετοχή όλων των πολιτών στο φάρμακο”. 

Καταληκτικά ο κος Χαρίτου εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τέτοιες επενδυτικές δραστηριότητες, όπως η νέα της Pharmaten στις Σάπες, είναι καλοδεχούμενες στη  περιοχή μας και θα τύχουν της αμέριστης στήριξης μας.