ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΔΗΛΩΣΕ Η “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Απόστολος Ιωάννου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την επαναφορά του θέματος προώθησης επενδύσεων τύπου χρυσού στη Θράκη από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ:

«Η τοπική κοινωνία της Θράκης με πρωταγωνιστές τους κατοίκους του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, έχει επανειλημμένα, διαχρονικά και κατηγορηματικά εκφράσει την σθεναρή αντίθεσή της στα σχέδια των εταιρειών χρυσού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πρόσφατες εκλογές.

Η τοπική κοινωνία οφείλει να καταδείξει την αστοχία της πρόσφατης πρωθυπουργικής αναφοράς για διευκόλυνση των επενδύσεων χρυσού στη Θράκη. Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσαλικίδη, τους βουλευτές της Θράκης και ειδικά αυτούς της Ν.Δ., όλους τους δημάρχους της Θράκης και κάθε άλλο τοπικό φορέα, να ενημερώσουν άμεσα, με σαφήνεια και με την απαραίτητη κατηγορηματικότητα την Κυβέρνηση, για την πάγια αντίθεσή μας στις εξορύξεις χρυσού.

Η παράταξή μας είναι έτοιμη να αθροίσει τις δυνάμεις της με όλους εκείνους που αντιστέκονται σε καταστροφικές επιλογές για τον τόπο μας.»