ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοινή συνέντευξη τύπου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης και ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης προκείμενου να ενημερώσουν ΜΜΕ και πολίτες για τους εντατικούς ελέγχους αλλά και τα υψηλά πρόστιμα που θα αρχίσουν να κόβονται από 1 Οκτωβρίου γιαυτούς που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια, σε διαβάσεις, σε ράμπες ΑμεΑ .

Αυστηρή εφαρμογή λοιπόν του ΚΟΚ τόσο σε δικυκλιστές όσο και σε οχήματα. Τα πρόστιμα είναι 20 ευρώ για στάθμευση στα πεζοδρόμια, καθώς και η αφαίρεση αδειών και της άδειας κυκλοφορίας των οχημάτων. Για τις ράμπες ΑμεΑ δεν υπάρχουν πρόστιμα, αλλά υπάρχει δίμηνη αφαίρεση άδειας, και τη δεύτερη φορά που εντοπίζεται η ίδια παράβαση, για στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ ή σε ράμπα ή σε parking ΑμεΑ, τότε θα γίνεται ολική αφαίρεση της άδειας οδηγήσεως και ο οδηγός-παραβάτης θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις μετά από έξι μήνες, προκειμένου να πάρει ξανά την άδεια οδήγησης.

Μιχάλης Σεβδυνίδης: «Ο ΚΟΚ πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Αυτό έχουμε κατά νου και αυτός είναι ο στόχος μας. Γι’ αυτό γίνεται αυτή η ενέργεια από την πλευρά μας με τη βοήθεια πάντα του δήμου Κομοτηνής» κατέληξε o Αστυνομικός Διευθυντής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου οι οδηγοί να συνετιστούν με τον ΚΟΚ αλλά κυρίως να αρχίσουν να σέβονται τα σημεία που είναι για τους πεζούς και κυρίως για τα ΑμεΑ αλλά και τις άλλες ομάδες πεζών όπως γονείς με καροτσάκια και ηλικιωμένους.

Ελέγχους δήλωσε ο κος Γκαράνης θα γίνονται και στον ποδηλατόδρομο που λόγο έλλειψης της Δημοτικής Αστυνομίας η προσοχή ατόνησε. Προσβλέπει στην συνεργασία με την Αστυνομία προκειμένου και ο ποδηλατόδρομος να μπει σε μία “τάξη”. Με την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος να ξαναλειτουργήσει η υπηρεσία αυτή.

Τις επόμενες ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης θα προβεί σε ενημερώσεις των οδηγών δικύκλων και οχημάτων προκειμένου να ενημερωθούν οι οδηγοί για τις νέες αποφάσεις έτσι ώστε να αποφύγουν τις “κλήσεις” που θα ξεκινήσουν να επιδίδονται από τις αρχές του Οκτωβρίου