ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΤΖΑΚΗΣ – 3 ΣΤΑ 3 ΧΡΥΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελο Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στο Λονδίνο, ο εβρίτης αθλητής του “Ηρόδικος” Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αφού στα 3 αγωνίσματα του “υγρού στίβου” που συμμετείχε κατάφερε να αναρριχηθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου συγκεντρώνοντας 3 χρυσά μετάλλια.

Έπειτα από τα χρυσά μετάλλια στα 100μ. ελεύθερο και στα 100μ. πεταλούδα ο Έλληνας “χρυσός” Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Δήμος Μιχαλεντζάκης  την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, κατέκτησε και τρίτο χρυσό στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Στον τελικό ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο είχε επίδοση 26.54, βελτιώνοντας εκ νέου έτσι το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σημειώσει στον πρωϊνό προκριματικό (26.59). Την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), Γιώργος Φουντουλάκης.

Στην έβδομη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S6 τερμάτισε ο Γιώργος Σφαλτός με επίδοση 32.00 (31.96 είχε στον πρωϊνό προκριματικό), ενώ ο Γεράσιμος Λιγνός ήταν 8ος στα 200μ. μικτής ατομικής SM13 με 2:21.89 (2:21.30 στον προκριματικό).

Η πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκυο το 2020 κερδήθηκε με αξιώσεις για τον νεαρό αθλητή που πραγματικά είναι ανίκητος τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία του.