ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΖΗΣΑΝΕ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (φωτο+βιντεο)

Μία μοναδική παράσταση που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Κομοτηναίοι και όχι μόνο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

“El retablo de maese Pedro” του Μανουέλ ντε Φάγια από την Εθνική Λυρική σκηνή, ένα πάντρεμα του κουκλοθέατρου με την όπερα διδάσκοντας και μυώντας τους θεατές τόσο σε ένα δύσκολο μουσικό ταξίδι όπως είναι η όπερα όσο και στον μοναδικό κόσμο του κουκλοθέατρου.

Κατάμεστο το Μέγαρο Μουσικής από λιλιπούτειους θεατές αλλά και ενήλικες που θέλησαν να γίνουν και πάλι παιδιά για 2 ώρες. Εκεί και η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής η κα Σοφία Μενεσελίδου η οποία και ευθύνεται για τον ερχομό αυτής της παράστασης εδώ στην Κομοτηνή, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κα Ζωή Κοσμίδου ως η οικοδεσπότης του Μεγάρου καθώς και η Δ/ντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαριγούλα Κοσμίδου.

Τι είδαμε στην παράσταση

Ο “Δον Κιχώτης” Η όπερα El retablo de maese Pedro είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας.

Στην όπερα που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες με το λιμπρέτο να βασίζεται πάνω σε ένα επεισόδιο του διασημότερου μυθιστορήματός του, του Δον Κιχώτη, τον πρώτο λόγο φυσικά έχει ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης με την απέραντη φαντασία. Με τη διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Όπως κι εμείς! Μάλιστα, ο ίδιος μαγεύεται τόσο πολύ με την ιστορία που στο τέλος πιστεύει πως οι μαριονέτες δεν είναι άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινές! Είναι όντως;