ΕΛΕΙΨΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΥΛΟΓΥΡΟ ΤΟΥ 8 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΛΙΜΠΑ

Όταν αποφασίστηκε οι Σχολικοί φύλακες να επιτελούν το ρόλο του επιστάτη, τότε οι σχολικές μονάδες ξαναβρέθηκαν στο έλεος των εξωσχολικών. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που όλοι την αναγνωρίζουν εκτός από το ίδιο το κράτος που για χάρη των νυχτερινών και της εργασίας το Σαββατοκύριακο και τις αργίες μετέτρεψε τους σχολικούς φύλακες σε επιστάτες και αντικαταστάτες του ρόλου του δασκάλου στο διάλειμμα.

Άγνωστοι, εδώ και καιρό εισέρχονται αργά το βράδυ και προξενούν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, καταστρέφουν οτιδήποτε τους «ενοχλεί» και θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους βάφοντας τους τοίχους, ανάβοντας φωτιές στον περίβολο και γεμίζουν την αυλή με σπασμένα μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά, τσιγάρα και γενικά σκουπίδια.

Ο βανδαλισμός στο 8ο Δ.Σ. Κομοτηνής συνεχίστηκε και στο 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου 2019 όπου το σχολείο παρέμεινε κλειστό. Οι ζημιές που προξένησαν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου ήταν πάρα πολλές. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές

  • Έκοψαν το σχοινί και κατέβασαν την ελληνική σημαία από το κοντάρι αλλά ευτυχώς δεν την έκαψαν.
  • Έσπασαν και ξήλωσαν τα ξύλα από το καινούριο κυκλικό παγκάκι που τοποθέτησε μόλις πέρυσι ο Δήμος Κομοτηνής, ξήλωσαν ακόμα και κομμάτια από την μόνωση που έχει η σκεπή του και ανάψαν φωτιά με τα ξύλα από το παγκάκι στο πίσω μέρος του κτιρίου για να μη γίνονται αντιληπτοί από το δρόμο.
  • Ξήλωσαν και πέταξαν το σύστημα άρδευσης του κήπου του προαυλίου χώρου, κατέστρεψαν το κουδούνι επικοινωνίας της εξώπορτας, έσπασαν το γραμματοκιβώτιο, κατέστρεψαν μέρος της μόνωσης του τοίχου στην βόρεια πλευρά, σηκώνουν και πετάνε τις σχάρες από τα φρεάτια του σχολείου
Διαβάστε επίσης:  O Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην υποδοχή της Παναγίας "Άξιον Εστί"

Ο Σύλλογος γονέων και διδασκόντων του σχολείου ζητά από τον Δήμο Κομοτηνής να μεριμνήσει για την ασφάλεια του σχολείου και την αποτροπή περαιτέρω βανδαλισμός και κυρίως να προστατευτεί η υγεία και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου που κινδυνεύουν άμεσα από τις φθορές και τα αντικείμενα που αφήνουν στο πέρασμα τους.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News