ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ 1 Τ.ΟΜ.Υ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΟ “ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ”

Η ομάδα εργαζομένων της 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής,σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι – δομή Αιγείρου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα ”Εποχική Γρίπη – Πρόληψη – Εμβολιασμός” στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών των Τ.ΟΜ.Υ., με σκοπό την παροχή φροντίδας υγείας σε διάφορους άξονες που αφορούν στην προαγωγή υγείας του πληθυσμού ευθύνης και την πρόληψη νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, η δράση θα διεξαχθεί στην αίθουσα πρώην ΚΕΦΟ στον οικισμό της Αιγείρου του Δήμου Κομοτηνής, ημέρα Δευτέρα 11/11/2019 και ώρα 11:00 και θα απευθύνεται στα μέλη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι – δομή Αιγείρου.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εποχική γρίπη και τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας. Ταυτόχρονα, θα
διενεργηθούν και επιτόπιοι αντιγριπικοί εμβολιασμοί στα μέλη της παραπάνω δομής.

Η 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2018 ως ομάδα οικογενειακής ιατρικής με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης, στον οποίο παρέχεται δωρεάν, καθολική, κατάλληλη αποτελεσματική, ποιοτική και ανθρωποκεντρική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με έμφαση στις κοινοτικές δράσεις στον γενικό πληθυσμό,συμπεριλαμβανομένων των
ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Από την έναρξη λειτουργίας της δομής έχουν καταγεγραφεί περίπου
14.000 ιατρικές επισκέψεις και έχουν πραγματοποιηθεί 5500 εγγραφές στους οικογενειακούς ιατρούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής,παθολογίας και παιδιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής, τηλέφωνο επικοινωνίας 2531350834, email [email protected]