ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ CLASSTER ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΕΠΙΠΕΔΟ

H καβαλιώτικη εταιρεία Classter, που παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάθησης και εκπαιδευτηρίου, ανακοινώνει την ανακήρυξή της σε κορυφαία start-up εταιρεία σε 2 διαγωνισμούς που διεξήχθησαν πρόσφατα υπό την αιγίδα αναγνωρισμένων διεθνών οργανισμών. Πιο συγκεκριμένα, η Classter αναδείχθηκε σε μια από τις 5 κορυφαίες νεοφυείς εταιρίες στον διαγωνισμό Start-ups d.Day 2019 του ΣΕΠΕ και εθνικός φιναλίστ στην κατηγορία Start-up of the Year στα South Europe Start-up Awards.

Στα πλαίσια του Digital Economy Forum 2019 που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (Σ.Ε.Π.Ε.), η Classter ήταν μια από τις 5 εταιρίες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν το προϊόν τους ανάμεσα σε 30 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο Ιδρυτής και CEO της Classter, κ. Νίκος Νίκου, παρουσίασε τα οφέλη της λύσης ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης  μάθησης και εκπαιδευτηρίου Classter και τη διεθνή απήχηση της πλατφόρμας η οποία αριθμεί περισσότερους από 500.000 χρήστες σε περισσότερες από 20 χώρες.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ παρευρεθήκαν στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών της Ελληνικής αγοράς. Ο κύριος Μητσοτάκης πέρασε από το περίπτερο της Classter όπου και ενημερώθηκε προσωπικά από τον κ. Νίκου για την πορεία της Classter στην παγκόσμια αγορά και τις λύσεις που προσφέρει σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Οι διακρίσεις όμως δεν σταματούν εδώ!

Η Classter αναδείχθηκε σε εθνικό φιναλίστ στην κατηγορία Start-up of the Year στα περιφερειακά βραβεία νεοφυούς επιχειρηματικότητας South Europe Startup Awards. Τα SES Awards αναδεικνύουν μέσα από ψηφοφορία του κοινού σε ανοικτή πλατφόρμα τα καλύτερα ταλέντα και εταιρείες του νεοφυούς οικοσυστήματος σε 7 χώρες της Νότιας Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρος) και αποτελούν κομμάτι των Global Start-up Awards. To Classter διεκδικεί τον τίτλο του Start-up of the Year σε επίπεδο Νότιας Ευρώπης μέσω ψηφοφορίας στην πλατφόρμα του διαγωνισμού. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στο South Europe Start-up Awards Grand Finale στο Τορίνο της Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου.

Τι είναι το Classter

Η λύση Classter αποτελεί μια  ενοποιημένη λύση για την αποτελεσματική διαχείριση εκπαιδευτικών και οργανωτικών λειτουργιών εκπαιδευτικών οργανισμών κάθε τύπου και βαθμίδας. Διαθέτοντας μια cloud-based αρχιτεκτονική που υποστηρίζεται από την υποδομή του Microsoft Azure, ενσωματώνει λειτουργίες 5 διαφορετικών συστημάτων διαχείρισης: 

  • SMS (Student Management System), 
  • SIS (School Information System), 
  • LMS (Learning Management System), 
  • ERP (Enterprise Resource Planning) και 
  • Educational CRM (Customer Relationship Management).

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει υψηλή προστιθέμενη αξία στους τελικούς χρήστες μειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για λύσεις IT υψηλού κόστους, που απαιτούν εξειδικευμένες τεχνολογικές γνώσεις για τη χρήση τους.

Η Classter ιδρύθηκε το 2015 στην Καβάλα κι έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατών και συνεργατών/μεταπωλητών σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής. Παράλληλα, παρουσιάζει μια εκρηκτική αύξηση των οικονομικών μεγεθών της καθώς έχει καταφέρει να παρουσιάζει ανάπτυξη τζίρου 100% σε ετήσιο επίπεδο από το 2017 έως σήμερα.