ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε κινητικότητα για τα πολύ οξυμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εστιακοί φοιτητές.

Ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν το θέμα της σίτισης που είχε δημιουργηθεί με τον έλεγχο που προσπάθησε να επιβάλει ο εργολάβος με την ανοχή Υπουργείου και Πανεπιστημίου αποτράπηκε από τον Σύλλογο.

Επίσης σημαντικό είναι για το Σύλλογο το πρόβλημα της στέγασης των πρωτοετών φοιτητών όπου περίπου 60 πρωτοετής περιμένουν ακόμη να τους παραχωρηθεί δωμάτιο.

Η Πρυτανεία ζητάει από τους φοιτητές που είναι πάνω από 7ο έτος να αδειάσουν άμεσα το δωμάτιο τους, καθώς όπως λένε οι εκπρόσωποι του συλλόγου η Πρυτανεία επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι αυτοί οι “αιώνιοι φοιτητές” εμποδίζουν την στέγαση των πρωτοετών φοιτητών.

Οι εστίες του πανεπιστημίου της Ξάνθης αριθμούν 550 δωμάτια για να φιλοξενήσουν 4000 φοιτητές. Ο σύλλογος ισχυρίζεται ότι φταίει η έλλειψη υποδομών που συμβαίνει με το θέμα των εστιών

Ο σύλλογος επισκέφτηκε τον κοσμήτορα της σχολής για να του παραθέσουν τα προβλήματα τους αλλά η απάντηση όπως δηλώνουν οι φοιτητές ήταν λίγο-πολύ οι ίδιες με άλλες φορές, όπως ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να ενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους πρωτοετής( κάτι που γίνεται σε άλλα ιδρύματα όπως στην Πάτρα και την Κέρκυρα μετά από πίεση των φοιτητών) και πως οι φοιτητές πάνω από 7ο πρέπει να φύγουν.

Σαν Σύλλογος εστιακών υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των φοιτητών στην δωρεάν σίτιση-στέγαση. Δεν δεχόμαστε τις φωνές από μεριάς Πανεπιστημίου που θέλουν να μας διαχωρίσουν σε δικαιούχους και μη. Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενοικιαστούν δωμάτια για πρωτοετής φοιτητές! Κανένας φοιτητής έξω από το δωμάτιο του! ”