ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οκταϊ Γιαλούτς, επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη με σκοπό να βρεθούν τρόποι εποικοδομητικής σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία του Δήμου Ιάσμου (να σας θυμίσουμε ότι το ΔΠΘ ανήκει χωροταξικά, με βάση τον Καλλικράτη, στον Δήμο Ιάσμου)

Μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συστράτευσης, ο κος Μουμίν και ο κος Πολυχρονίδης συμφώνησαν:

– λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου το 2020 στον Ίασμο σε συνεργασία ΔΠΘ – Δήμου Ιάσμου,

– ανάληψη πρωτοβουλιών από κοινού για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων,

– κοινές δράσεις σε συνεργασία Δήμου Ιάσμου, ΔΠΘ, ΚΤΕΛ και Αστικού  ΚΤΕΛ για την προσέλκυση και την προσέλευση των φοιτητών στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ιάσμου με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιπρύτανεις Ζωή Γαβριηλίδου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος. Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ευχαρίστησε τον Οντέρ Μουμίν για την επίσκεψή και ευχήθηκε να διευρυνθεί η συνεργασία Πανεπιστημίου – Δήμου Ιάσμου.

Η έμπρακτη συνεργασία Δήμου Ιάσμου και ΔΠΘ ήταν ψηλά στην λίστα των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Οντέρ Μουμίν που προσπαθεί να την κάνει πράξη για την εξωστρέφεια, την οικονομική αλλά και την εκπαιδευτική ανάπτυξη του Δήμου Ιάσμου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News