ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΓΕΥΜΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ

Ένα γιορτινό γεύμα λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου μοιράστηκε το μεσημέρι της Κυριακής με ανθρώπους των ΜΜΕ ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου. Το κλίμα ήταν ζεστό καθώς γνωρίζεται με όλους από την εποχή που ήταν γραμματέας του ΣΥΝ στη Ροδόπη πριν τη μετεξέλιξη σε ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα εξουσίας.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την τοπική επικαιρότητα, τα προβλήματα του τόπου αλλά και την ευκαιρία η Θράκη να διεκδικήσει έναν ρόλο κεντρικά στον εορτασμό των 100 χρόνων ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, το 2020. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου σχεδιάζει και μια πλέον επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Από το τραπέζι, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάσει η συζήτηση γύρω από τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει συναίνεση ανάλογα με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συζήτηση περιστράφηκε και στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσει με την κοινωνία μέσα και από το «isyriza», που επιδιώκει ο πολίτης να θεμελιώσει μια καλύτερη σχέση με την πολιτική.

Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει στο ένστικτο και το πολιτικό κριτήριο της κοινωνίας σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη κι εμφανίστηκε αισιόδοξος από την αντανάκλαση που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοινωνία. Εξήγησε μάλιστα πως διάγουμε μια νέα εποχή που άφησε πίσω της τον δικομματισμό αλλά έχει τα χαρακτηριστικά των δύο πόλων, αυτών της συντήρησης που εκπροσωπεί η ΝΔ και τον άλλον της προόδου στον οποίο επικεφαλής τίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τραπέζι ολοκληρώθηκε με ευχές για τη νέα χρονιά.

Μαρία Αμπατζή