ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι επιχειρήσεις του πεζόδρομου της Ερμού κόψανε την βασιλόπιτα τους για το καλό της νέας χρονιάς.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι βρέθηκαν λίγες στιγμές εκτός εργασιακού ωραρίου και όλοι μαζί ευδιάθετοι και με θετική ενέργεια ευχήθηκαν το 2020 να είναι παραγωγικό, δημιουργικό και με πολλές πωλήσεις.

Το κερδισμένο κατάστημα της φετινής βασιλόπιτας είναι η αντικερί ΑΦΟΙ Ναούμ και έλαβαν το δώρο του κηροπωλείου και εκκλησιαστικών ειδών Ορταξίδης το οποίο προφανώς και εδρεύει στον αγαπημένο εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού.

Τα καταστήματα της Ερμού εδώ και δύο χρόνια έχουν “πάρει στα χέρια τους” την τύχη τους και ενωμένοι προσπαθούν με διάφορες δράσεις, καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον πεζόδρομο με στόχο την κατανάλωση από τα καταστήματα τους.

Για την ιστορία να σας θυμίσουμε ότι ο εμπορικός δρόμος της Ερμού είναι ένα από τα πιο γραφικά μέρη της πόλης της Κομοτηνής, που είναι και το παλιό  ιστορικό εμπορικό κέντρο  με την παραδοσιακή αγορά της.  Στον τόπο αυτόν διατηρείται ένας μεγάλος αριθμός παραδοσιακών κτισμάτων και μνημείων και γι αυτό  έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικός τόπος.

Στον πεζόδρομο κυριαρχεί ο Πύργος του Ρολογιού, που χτίστηκε το 1884 από τον Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ και πήρε τη σημερινή του μορφή μετά από διάφορες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις και δίπλα του  στέκει το Γενί τζαμί ή Νέο τζαμί από το 1585-1600 που ανήκει στην Μουφτεία της Ροδόπης.