ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασαν την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει στο σώμα της Βουλής να ψηφίσει την Πρόεδρο του ΣΤΕ κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ

« Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντίπερισπασμο στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Θετικό το ΚΙΝΑΛ

Με θετικό μάτι βλέπει το Κίνημα Αλλαγής την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τονίζοντας ωστόσο πως η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ (στις 15.00) προκειμένου να καθοριστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής.

“Σε διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για ΠτΔ την ρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η νυν πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας συγκεντρώνει πολλά από τα κριτήρια που έχει θέσει ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για πρόσωπο εκτός πολιτικής, η οποία έχει διαγράψει µία λαµπρή πορεία στο δικαστικό κλάδο και κατά γενική οµολογία αποτελεί πρόσωπο κοινής αποδοχής.”

ΜέΡΑ25

Αργά αύριο το απόγευμα, μετά την διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, θα δοθεί η απάντηση-πρόταση του ΜέΡΑ25 για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανέφεραν κομματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.