“ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ” ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Με μια προκλητική δήλωση του σχολίασε τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να επαναφέρει τη σχολική γιορτή των Τριών Ιεραρχών ως κίνηση που θυμίζει το Ιρανικό Καθεστώς του ακραίου Ισλαμισμού.

Ο βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη ανάγνωση του Νομοσχεδίου, απάντησε με έντονο ύφος λέγοντας:

“Η δήλωση σας είναι απαράδεκτη. Προσβάλει το Κοινοβούλιο και τον Ελληνικό λαό. Ταυτίζετε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας με το ακραίο Ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, όταν γνωρίζετε ότι η Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα δεν ταυτίζεται με το Κράτος, αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Θέλετε ένα Έθνος θρησκευτικά αδιάφορο. Δεν αντέχετε να παραδεχθείτε τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας μας στους αγώνες του λαού και του έθνους, ούτε την ταύτιση της Ορθόδοξης πίστης μας με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων. Αυτά να έχετε το θάρρος να τα πείτε στον Ελληνικό λαό, όταν ζητάτε την ψήφο του για να δείτε τι ποσοστά θα σας δώσει.”

Διαβάστε επίσης:  Ικανοποιημένος δηλώνει ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης για την λύση του ζητήματος του 12%

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News