ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ, ΤΟ BRANDING, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το λογότυπο, το branding και η σελίδα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς επίσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επετειακή χρονιά των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Ελληνικό Εθνικό Κορμό.

“Το λογότυπο έχει ως βάση την Θράκη και το αρχικό γράμμα θήτα το οποίο τυλίγεται περήφανα με την Ελληνική Σημαία για να συμβολίζει πάντα ότι το διάστημα 1920 έως το 2020 αντιπροσωπεύει τον πρώτο αιώνα της απελευθέρωσης της Θράκης και της ενσωμάτωσης του στον Ελληνικό κορμό.” δήλωσε στην παρουσίαση του η εκτελεστική γραμματέας κα Ζωή Κοσμίδου

Στο branding απεικονίζεται ο αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού κατα την στιγμή της απελευθέρωσης με άμεση αναφορά στον Θράκα Ιππέα.

Μουσικά το βίντεο του λογότυπου “έντυσε” ο Δημήτρης Δευτινόπουλος με το έργο “Διονυσιακά” και ο Ηλίας Ιωννάκης με την εισαγωγή από το μουσικό του έργο “θρακιώτικη σουίτα” που διέθεσαν τα έργα τους για να ντύσουν μουσικά το βίντεο της παρουσίασης ενώ την επιμέλεια έκανε η Κομοτηναία καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χριστίνα Σιδηροπούλου. Την μουσική επιμέλεια του επίσημου βίντεο του λογότυπου επιμελήθηκε ο συνθέτης και κιθαρίστας Δημήτρης Σβυντρίδης με το “Λιανοχορταρούδια”. Τα έργα είναι δημιουργία του Κομοτηναίου Αλέξη Τζελαλή και της ομάδας του.

Με την σειρά του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος δήλωσε στον χαιρετισμό του “Οι κάτοικοι της Θράκης έχουμε το προνόμιο αλλά και την ευθύνη μιας σπουδαίας κληρονομιάς. Είμαστε φορείς μια μακραίωνης ιστορίας πολιτισμού που συνδυάζεται με μια κουλτούρα επικοινωνίας και αποδοχής της διαφορετικότητας…. Η Θράκη είναι παρούσα στην ζωή του κόσμου με τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική και τους αγώνες της… Η Θράκη με την γεωγραφική της θέση αποτελούσε πάντα πέρασμα, γέφυρα και σταθμό στην διασταύρωση σημαντικών, χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι ιδέες και εμπορεύματα και συνυπήρχαν διαφορετικοί πολιτισμοί…. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν αφήσει πάνω μας ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα, είναι κομμάτι της ταυτότητας μας. Σήμερα 100 ολόκληρα χρόνια από την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση στην υπόλοιπη Ελλάδα η Θράκη βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε ένα κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε όλα εκείνα που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές. Ταυτόχρονα όμως έχουμε χρέος να χαράξουμε και νέες κατευθύνσεις για τους πολίτες και την κοινωνία και να αφήσουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα στον τόπο.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της επιτροπής καθηγητής Θεοχάρης Δαλακούρας παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε η επιτροπή για να καταρτίσει το επετειακό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας ΑΜθ καθώς και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Εκδηλώσεις που θα αναπτυχθούν σε τέσσερις κατηγορίες δράσεων: Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκδόσεις, Εκδηλώσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδι από τις θρακιώτισσες σολίστ διεθνούς φήμης Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, την παιδική χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, την πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, μουσικά σχήματα του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής καθώς επίσης και με την παρουσία μελών του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής με την αστική παραδοσιακή ενδυμασία της περιοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Χαλήλ Τζιχάτ, ο Αρμένιος Αρχιμανδρίτης Οβανες Σαγντετζιάν, οι Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Έβρου, Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Κομοτηνής, Μαρώνειας – Σαπών και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία της Ροδόπης, ο Πρύτανης και οι Αντιπρύτανεις του ΔΠΘ, οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣ ΡΟδόπης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης, Πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Κομοτηνής, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Αρμένικης Κοινότητας, το ΔΣ της Διαχειριστηκής Επιτροπής της Μουσουλμανικής Περιουσίας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης.

.

Παρουσίαση του λογότυπου και του προγράμματος εκδηλώσεων της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τα 100 χρόνια ελεύθερης Θρακης

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 924 στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News