ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ 2 ΑΠΟ ΤΑ 100 ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης οργανώνει, με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, μια συμβολική δράση – έμπνευση της διευθύντριάς της Μαίρης Κοσμίδου – εν όψει του τοπικού εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό και με παράλληλο στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές.

Πρόκειται για δενδροφύτευση 100 (λόγω της επετείου) δενδρυλλίων πλατάνου στις αυλές των σχολείων, καθώς η Κομοτηνή υπήρξε μια πόλη με πλατάνια, που δυστυχώς σταδιακά εκλείπουν.

Σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει με τα 2 πρώτα πλατάνια που θα φυτευθούν στην αυλή της Τσανακλείου, στις 12.00 η ώρα το πρωί, με μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει αφενός όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων που με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Διευθύντριας και αφετέρου τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων/Διεύθυνση Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Τμήμα Φυτωρίων και Σποροσυλλογής) για την δωρεάν διάθεση των 100 δενδρυλλίων πλατάνου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News