ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ PHARMATΗEN

Με την ευκαιρία της σύσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βούλγαρου ομόλογου του Μπόικο Μπορίσοφ με ατζέντα θεμάτων ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή και την υπογραφή διμερών συμφωνιών, ο κος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του ταξιδιού του αυτού στην Θράκη και επισκέφτηκε για λίγες ώρες την Ροδόπη την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την σύζυγο του κα Μάρεβα Γκραμπόφσκι πραγματοποίησε επίσκεψη στην φαρμακοβιομηχανία της Pharmathen όπου εκεί τον υποδέχτηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Βασίλης Κάτσος αλλά και ο Δήμαρχος του Δήμου Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος.

“Χαιρόμαστε πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να βρισκόμαστε εδώ” ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο κος Μητσοτάκης στον κ. Κάτσο

Συνομιλώντας αμέσως μετά για λίγο με τον Δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο ο Πρωθυπουργός τόνισε στον Δήμαρχο λέγοντας “Δήμαρχε είστε τυχεροί που έχετε στον Δήμο σας μία από της δυναμικές φαρμακοβιομηχανίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Εντός της φαρμακοβιομηχανίας τον Πρωθυπουργό περίμεναν ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιανίδης και η Δήμητρα Τσιμπιρίδου καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας οι οποίοι υποδέχτηκαν τον Πρωθυπουργό με ένα θερμό χειροκρότημα.

Ο κος Μητσοτάκης στάθηκε και συνομίλησε για λίγο με τους υπαλλήλους της εταιρείας πριν κατευθυνθεί στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο της εταιρείας.

Στο καλωσόρισμα του ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Κάτσος παρουσίασε το βιογραφικό της εταιρείας και τους σκοπούς της εταιρείας λέγοντας “Απασχολούμε πάνω από 1200 άτομα στον όμιλο μας από τα οποία πάνω από τα 400 εργάζονται εδώ στην ακριτική Ροδόπη. Πάντα πεποίθηση μας είναι να επενδύουμε στην καινοτομία, να επενδύουμε στους ανθρώπους, Το motto της εταιρείας είμαι είναι “Ερευνούμε για τον κόσμο – επενδύουμε στην Ελλάδα” … Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε και να συμβάλουμε σε μία χώρα που οφείλουμε να δούμε τα παιδιά μας να είναι περήφανα αύριο το πρωί. Αυτό κάνουμε εδώ, όλοι μαζί σαν εταιρεία, σαν Έλληνες σε αυτό το οποίο είναι εθνικός σκοπός και εθνική μας προσπάθεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που σήμερα είστε κοντά μας.”

Μετά τον χαιρετσιμό του του κ. Κατσου και το δίλεπτο βιντεο που προβλήθηκε για την εταιρεία τον λόγο πήρε ο κος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη την Διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις σημαντικές επιτυχίες της εταιρείας δηλώνοντας το πόσο σημαντικό είναι από την κρατική πλευρά να επιβραβεύονται έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία. “Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μία καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική επιχείρηση σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα, με πάρα πολλές εξαγωγές, με τεχνολογία αιχμής, με επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία.Συμβολίζεται έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στην εταιρεία”

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι να είναι μία εταιρεία υγιής δημιουργώντας ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους της με αποτέλεσμα η πορεία της επιχείρησης να είναι συνεχώς ανοδική.

Είστε μία εταιρεία που πληρώνεται καλούς μισθούς και δίνεται πολλές δουλειές εδώ στην ακριτική Ροδόπη και μπορεί πολλοί να σας κοίταζαν με παράξενο βλέμμα όταν τους είπατε ότι θα εγκαταστήσετε την εταιρεία σας σε αυτή την περιοχή και όμως αποδείξατε ότι μπορείτε να επενδύεται σε αυτόν τον τόπο και κυρίως να στηριχθείτε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η περιοχή.”

Ο κος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι ” οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους (κέρδη και μερίδια μετόχων) αποτυπώνεται όμως κυρίως με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν την επιχειρηματική προσπάθεια. Δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους, εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και την δικιά τους προσωπική και ατομική προκοπή. Εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, διότι αυτή η επιχειρηματικότητα είναι η κινητήριος δύναμη που θα επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης. “

Με παράδειγμα την Pharmathen ο πρωθυπουργός προέτρεψε και άλλες επιχειρήσεις να μην φοβούνται και να επενδύσουν τόπο.

Η επίσκεψη στην φαρμακοποιία ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του κ.Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

Την Pharmathen στην ΒΙΠΕ Σαπων επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis παρουσία του Διευθύνων Σύμβουλου της εταιρείας κ. Βασίλη Κάτσου. Ο Πρωθυπουργός μίλησε στους εργαζόμενους και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. #diavlos924

Δημοσιεύτηκε από Diavlos 924 στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020