ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ “ΤΟΚΥΟ 2020” ΓΙΑ ΤΟ 2021

Μετά και την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου ανάμεσα στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή “Τόκιο 202” και της Κυβέρνησης της διοργανώτριας χώρας αποφασίστηκε η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων να πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουλίου 2021 και η Τελετή Λήξης στις 8 Αυγούστου 2021. Οι Παραλαολυμπιακοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν 24 Αυγούστου 2021 και θα ολοκληρωθούν 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η απόφαση ελήφθη με τρεις βασικές αρχές: 1ο) Η προστασία της υγείας των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων καθώς και η συγκράτηση της εξάπλωσης του φονικού ιού. 2ο) Η προστασία των συμφερόντων των αθλητών και του Ολυμπιασμού. 3ο) Το παγκόσμιο αθλητικό ημερολόγιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για τη συνεργασία. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» αποτελούν το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η διοργάνωση, παρόλο που θα διεξαχθεί το 2021, θα εξακολουθήσει να έχει τα ίδια λογότυπα και θα ονομάζεται «Τόκιο 2020» διότι το κόστος των αλλαγών θα ήταν οικονομικά δυσβάστακτο.