ΕΦΥΓΕ META ΑΠΟ 323 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ Ο ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΥ GRUP YORUM, IBRAHIM GOKCEK (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Κυνηγημένος από το τούρκικο καθεστώς σε όλη του τη ζωή, δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται. Στις 5 Μάη, συμβάλλοντας σημαντικά στον αγώνα του αριστερού μουσικού σχήματος Grup Yorum, κατάφερε μαζί με τους συναγωνιστές του τη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την τουρκική κυβέρνηση.

Μετά από αυτή τη μικρή νίκη ο Ibrahim Gökçek ανακοίνωσε ότι διακόπτει την απεργία πείνας μετά από 323 ημέρες και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο αλλά ο ήδη επιβαρυμένος οργανισμός του δεν άντεξε και έχασε την ζωή του.

Το όνομά του μπήκε στη λίστα αυτών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία. Δίπλα στην Helin Bölek την τραγουδίστρια των Grup Yorum που έχασε την ζωή της στα 28 της χρόνια στις 3 Απριλίου του 2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας  και τον Mustafa Kocak που έφυγε από τη ζωή μέσα σε τούρκικη φυλακή στις 25 Απριλίου 2020, έπειτα από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Η σύζυγος του Ιμπραήμ, Σουλτάνου Γκόκτσεκ μέλος των Grup Yorum είναι στη φυλακή, αλλά το καθεστώς Ερντογάν αρνείται να την αφήσει να παρευρεθεί στην κηδεία. Έμαθε από την τηλεόραση ότι είχε πεθάνει.Πέρασαν μόνο ένα χρόνο μαζί στα πέντε χρόνια γάμου τους

Ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης αγκάλιασε τους Τούρκους αγωνιστές, με δηλώσεις και πράξεις αλληλεγγύης, συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Όλοι έγιναν η φωνή του Grup Yorum!

“Πληρώνουμε τεράστιο τίμημα για να ζούμε ανθρωπίνως” έλεγε ο Ιμπραήμ. Σήμερα πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα με τη ζωή του, παλεύοντας για τις αξίες του, για την ελευθερία.

Σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις τουρκικές φυλακές βρίσκονται οι:
EBRU TİMTİK, δικηγόρος του λαού, 126 μέρες
AYTAÇ ÜNSAL, δικηγόρος του λαού, 95 μέρες
DİDEM AKMAN, αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου Τουρκία, 79 μέρες
ÖZGUR KARAKAYA, αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, 79 μέρες