ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Περισσότερες από 400 γυναίκες από όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο «The Journal (Το Ημερολόγιο)», ένα συνεργατικό πρότζεκτ απαθανάτισης με τον φωτογραφικό φακό των μονότονων, όλο ανησυχία στιγμών, των τετριμμένων της καθημερινής ζωής τους στο διάστημα της εκούσιας καραντίνας.

Σε αντίθεση με τις χιλιάδες φωτογραφίες νοσοκομείων, υγειονομικών, άδειων αστικών κέντρων που τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο, το πρότζεκτ που οργάνωσαν οι φωτογράφοι Charlotte Schmitz και Hannah Yoon εστιάζει στο οικείο, στο τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι.

«Δεν κοιμάμαι καλά και υπάρχουν και μέρες που δεν βρίσκω την ενέργεια να σηκωθώ απ’ το κρεβάτι» λέει η Lucía Morón, που είναι σε εκούσια καραντίνα στο σπίτι της στο Μπουένος Άιρες και συμμετέχει στο πρότζεκτ.

Οι οργανωτές του πρότζεκτ εξηγούν ότι «το συλλογικό πρότζεκτ μας φέρνει μια νέα απόχρωση στο πώς καλύπτεται φωτογραφικά η πανδημία, μιας και στρέφουμε την κάμερα στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας και στον ιδιωτικό χώρο»

Κάθε εβδομάδα, οι επιμελήτριες του «The Journal» ανακοινώνουν ένα θέμα – φύση, σύνδεση με άλλον, αυτοπροσωπογραφία κλπ- στο οποίο δουλεύουν μαζί οκτώ μέχρι δέκα συμμετέχουσες από διαφορετικές χώρες.

πηγη in.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News