Αγιασμό τέλεσε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων

Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη πραγματοποιήθηκε χθες τελετή αγιασμού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνaστην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» στο Διοικητήριο στην Κομοτηνή, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθος κόσμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμπαράστασή τους και δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση, να σας χαιρετίζω σήμερα από το βήμα του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Η ανάληψη των καθηκόντων μου αποτελεί για μένα την κορύφωση μιας δεκαετούς μαθητείας στο σχολείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και συνάμα την ύψιστη ευθύνη να προσπαθήσω και να δουλέψω με μοναδικό στόχο την πρόοδο του τόπου που με γέννησε και με ανέθρεψε. Ο κος Τσαλικίδης επισήμανε τους άξονες πάνω στους οποίους θα εργαστεί η αντιπεριφέρεια Ροδόπης

-o ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ τομέας,

ο οποίος αποτελεί πολιτική επιλογή  πρώτης και άμεσης προτεραιότητας ,με απώτερο στόχο να στηρίξουμε την ανάπτυξη του και κατ επέκταση του αγροτικού εισοδήματος .

– στον τομέα της ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ:

Με την πολεοδόμηση και οριοθέτηση οικισμών με προτεραιότητα σε εκείνους που παρουσιάζουν έντονη οικιστική ανάπτυξη όπως Κόσμιο, Γρατινή, Κάλχας, ο  καθορισμός των χρήσεων γης κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές θα  ενθαρρύνει όχι μόνο τον ντόπιο πληθυσμό να μείνει αλλά θα προσελκύσει και επενδυτές από γειτονικές περιοχές  δίνοντας ανάταση στην τοπική οικονομία.

-στον τομέα των ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

Με την συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δίκτυου της Ροδόπης, η αναβάθμιση   των   λιμανιών  να   ενταχθούν   στο   Πανελλήνιο   δίκτυο   μαρίνων  αποτελώντας έτσι χώρο φιλοξενίας μικρών ταχύπλοων και ιστιοφόρων ώστε να αναπτυχθεί ο ναυτικός τουρισμός.

-στον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ :       

-στον τομέα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:

ανάδειξη της Θράκης ως ενεργειακού κόμβου,

Ο αντιπεριφερειάρχης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι Οφείλουμε όλοι μαζί – ΑΙΡΕΤΟΙ , ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- να επιδιώξουμε ένα καθεστώς ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του νομού μας. Και γι αυτό Ζητούμε την στήριξη της Περιφέρειας και της Κεντρικής διοίκησης.»