ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ 3 ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Ο 3ος Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 236 σχολεία, 657 πρωτοβουλίες και περισσότερους από 29.000 ενεργούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά ψηφίζοντας τις δράσεις των σχολείων!

Το 3o ΓΕΛ Κομοτηνής, συμμετείχε με 10 συνολικά πρωτοβουλίες στις κατηγορίες Μαθητικές Δημιουργίες, Σχέδια Μαθήματος και Καλές Πρακτικές, που υποστήριξαν 6 Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

 • Ποιοτική Εκπαίδευση – Παγκόσμιος Στόχος 4
 • Ισότητα των Φύλων – Παγκόσμιος Στόχος 5
 • Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες – Παγκόσμιος Στόχος 11
 • Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή – Παγκόσμιος Στόχος 12
 • Δράση για το Κλίμα – Παγκόσμιος Στόχος 13
 • Ειρήνη, Δικαιοσύνη & Ισχυροί Θεσμοί – Παγκόσμιος Στόχος 16
 • Η διαδικτυακή Εκδήλωση Βράβευσης Bravo Schools 2020 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 6 μ.μ. (https://youtu.be/QFNS_zSuRRM) και κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκαν οι 60 καλύτερες πρωτοβουλίες και βραβεύτηκαν οι 9 νικήτριες ομάδες, 3 ανά κατηγορία.
 • Η μαθητική εργασία του σχολείου με τίτλο: “Έξυπνα” φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας (Παγκόσμιος Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες) διακρίθηκε και βραβεύτηκε ως μία από τις 3 καλύτερες του φετινού Διαγωνισμού στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες, ενώ η μαθητική εργασία με τίτλο “Έξυπνος” Κάδος Ανακύκλωσης (Παγκόσμιος Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή) προκρίθηκε στις 60 καλύτερες.
 • Τις δύο εργασίες επιμελήθηκαν οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου μας, με υπευθύνους καθηγητές τον Μαργαρίτη Χουρμούζη, μαθηματικό, και την Βερρή Ανδρονίκη, πληροφορικό. Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο Bravo σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο και οραματίζονται δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο! Με την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού Bravo Schools 2020 το 3o ΓΕΛ Κομοτηνής εντάσσεται πλέον στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.
  Στην φετινή προσπάθεια σημαντικός αρωγός στάθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσε οικονομικά, ώστε να προχωρήσουν οι μαθητές τα εργαστήρια της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού, καθώς και το πρόγραμμα Generation Next με την δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής Arduino.