ΜΕ 3+2 ΝΕΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Αναβαθμισμένο και με περισσότερους σταθμούς θα λειτουργήσει το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Κομοτηνής. Με 5 σταθμούς εντός της Κομοτηνής και έναν στο Φανάρι η νέα δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να βάλει στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης το ποδήλατο στοχεύοντας αυτή την φορά να τα καταφέρει και να μην μείνει και πάλι ανεκμετάλλευτη και αχρησιμοποίητη αυτή η επένδυση που έγινε στην πόλη.

Ενώ ο αρχικός συνδυασμός ήταν με 3 σταθμούς ποδηλάτων σε Περιφέρεια, Kosmopolis και πλατεία Εξηντάρη γίνεται αλλαγή και πλέον οι 3 αυτοί στθμοί μετακινούνται στο ΚΤΕΛ Ν.Ροδόπης, στο Νοσοκομείο και παραμένει της Περιφέρειας ενώ προστίθονται ακόμη δύο μικρότεροι σε Στρατώνες και στο κεντρικό ΚΕΠ της πλατείας Ειρήνης.

Οι σταθμοί συνολικά θα έχουν 50 ποδήλατο όπου η πρώτη μισή ώρα θα είναι δωρεάν ενώ μετά το πέρας αυτή η κοστολόγηση θα είναι ένα λεπτό (sents) το λεπτό δηλαδή για μία ώρα χρήσης του ποδηλάτου το κόστος θα ανέρχεται στα 0,30 λεπτά του ευρώ.

Παράλληλα εκσυγχρονίζεται και ο τρόπος που θα μπορεί κάποιος να κάνει χρήση του κοινόχρηστου ποδηλάτου μέσω μίας σύγχρονης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να “ξεκλειδώνουν” τα ποδήλατα χωρίς να απαιτείτε η επίσκεψη τους στο δημαρχιακό κατάστημα για την αγορά εισιτηρίου αφού θα μπορούν να πληρώσουν μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.