Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ΥΠΠΟΑ για την πανσέληνο του Αυγούστου και στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Βυζαντινό Κάστρο της Κομοτηνής, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00.

Σε σύντομη, επαναλαμβανόμενη προβολή θα παρουσιαστούν τα τελευταία εκατό χρόνια ζωής του Κάστρου και της πόλης, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, πλαισιωμένο με μουσική αφιερωμένη στο φεγγάρι. Την εκδήλωση θα προλογίσει η αρχαιολόγος κ. Χρύσα Καραδήμα, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, ενώ ο αρχιτέκτονας Γιώργος Ευφραιμίδης θα παρουσιάσει σύντομα την εξέλιξη του έργου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Ενημερώνουμε, ακόμη, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).

Μέγιστος αριθμός θεατών για κάθε προβολή: 60 άτομα Πληροφορίες: 2531035870 και [email protected]

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News