ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ “ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ “

Κατά την σημερινή πρώτη μετά τις διακοπές του θέρους συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη συνεστήθησαν δύο ομάδες εργασίας. Πρώτον, η ομάδα αναπτυξιακών θεμάτων και δεύτερον, ομάδα θεσμικών διασυνοριακών θεμάτων.

Στο πλαίσιο της απόφασης του Κινήματος Αλλαγής για την εκ περιτροπής κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην συγκεκριμένη διακομματική επιτροπή, συμμετείχε στην σημερινή συνεδρίαση ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν  Αχμέτ, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο βουλευτής Ροδόπης κατά την τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων:    

” Μετείχα σήμερα εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον συνάδελφο Ανδρέα Λοβέρδο στην πρώτη μετά τις διακοπές συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη υπό την προεδρεία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Τόνισα από την πλευρά μου στην εισαγωγική μου τοποθέτηση ότι η διακομματική επιτροπή δεν εκπροσωπεί την εκτελεστική εξουσία και δεν έχει αρμοδιότητα την χάραξη μιας εφαρμοσμένης πολιτικής η οποία είναι δουλειά του υπουργικού συμβουλίου και του κάθε υπουργείου ξεχωριστά. Η διακομματική αφού ακούσει τους θεσμικούς φορείς χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, οφείλει να καταλήξει σε ένα πόρισμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο τόσο για τα αμιγώς μειονοτικά θέματα όσο και για την οικονομική ανάπτυξη της Θράκης μας.

Δεν μηδενίζουμε το έργο των πολλών κυβερνήσεων που μετά το 1990 κλήθηκαν να υλοποιήσουν τα πορίσματα της πρώτης διακομματικής. Όμως οφείλουμε αυτή την φορά, σε αυτή την δεύτερη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, να ακούσουμε τους πάντες και να κινηθούμε με ρεαλισμό, σύνεση και μεθοδικότητα.

Ο νέος γεωστρατηγικός και αναπτυξιακός ρόλος της Θράκης σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οφείλει να αναδειχθεί. Και η επιτροπή δεν πρέπει και δεν μπορεί να καλλιεργήσει στους πολίτες προσδοκίες και τελικά να περάσει κάτω από τον πήχη. Γιατί τότε η πορεία θα είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και τα μηνύματα της θολά, σε έναν κόσμο που έχει βαρεθεί να ακούει ανέξοδες υποσχέσεις και επιζητά υλοποιήσιμες δράσεις. Η επιτροπή αυτή οφείλει να επενδύει στην αρμονική συνύπαρξη, να ακυρώνει τους εθνικισμούς και τους λαϊκισμούς και να ανοίγει δρόμους για το μέλλον”.

Σας επισυνάπτουμε την παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης από τα πρακτικά της Βουλής και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.