15 ΜΕΤΡΩΝ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΒΥΣΣΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ένας εντυπωσιακός φωτιζόμενος ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες επί της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο ψηλότερο σημείο του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Νέας Βύσσας και υπερυψώθηκε με ειδική κατασκευή, ώστε να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά μέσα στην Τουρκία αφού μέχρι και την Αδριανούπολη κάποιος μπορεί να τον δει με γυμνό μάτι. Μια πρωτοβουλία που οραματίστηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη

Στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, ενώ τις ακολουθίες του αγιασμού και του Μικρού Αποδείπνου παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.

Ο φωτεινός Σταυρός που φαίνεται από πολλά χιλιόμετρα μακριά θα ενθαρρύνει και θα προστατεύει τους ορθόδοξους πιστούς τόσο τους ένστολους που επιχειρούν στην περιοχή όσο και τους κατοίκους. Ενώ σίγουρα θα φωτίζει και τον “σκοτεινό” Δήμο Αδριανούπολης.