ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, Η ΟΕΕΒΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Επιμελητήρια και παραγωγικοί φορείς απευθύνουμε έκκληση στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα για δια ζώσης λειτουργία όλων των τμημάτων στην Κομοτηνή.

Ως Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης και τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής αποστείλαμε επιστολή προς τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, με κοινοποίηση στους προέδρου των Τμημάτων του Δ.Π.Θ., τα μέλη ΔΕΠ και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης ζητώντας τη δια ζώσης λειτουργία όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,Η πρωτόγνωρη αυτή πανδημία του Covid-19, που πλήττει τους τελευταίους μήνες την παγκόσμια κοινότητα όπως και τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει πολυδιάστατες παρενέργειες και μια από αυτές αφορά τη λειτουργία φορέων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών, με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία μας. Πρωτίστως βέβαια αυτό που ενδιαφέρει όλους μας είναι η υγεία των πολιτών, που είναι πάνω από όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Βέβαια η Π.Ε. Ροδόπης είναι «καθαρή» από κρούσματα για τουλάχιστον 1 μήνα, με μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο. Η ανησυχία όλης της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία με δια ζώσης μαθήματα του Πανεπιστημίου μας είναι έκδηλη. Ήδη, καθ’ όλη τη διάρκεια από την αρχή της κρίσης που το Πανεπιστήμιο στην πόλη μας υπολειτουργεί, η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα πλήττονται βάναυσα.

Διαβάστε επίσης:  Τα προβλήματα των επαγγελματιών της Ροδόπης κατέγραψε ο ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Όλοι οι τοπικοί φορείς ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά σας για προσφορά αιθουσών προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τμήματα των 50 ατόμων για δια ζώσης μαθήματα των σχολών. Παρόλα αυτά βλέπουμε αποφάσεις Τμημάτων του Πανεπιστημίου για εξ’ αποστάσεως μαθήματα κατά το χειμερινό εξάμηνο, πράγμα που πρακτικά σημαίνει κλείσιμο των σχολών αυτών και οικονομική ασφυξία για την πόλη.Επειδή το Πανεπιστήμιο δεν είναι αποκομμένο από την τοπική κοινωνία βούλησή της είναι να λειτουργήσουν, κατά το δυνατόν και φυσικά με ασφάλεια, όλα τα Τμήματα του Δ.Π.Θ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υποδεχθούμε τους πρωτοετείς φοιτητές των οποίων το Α’ έτος σπουδών αποτελεί ορόσημο για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τα Επιμελητήρια και οι φορείς της πόλης μας ζητούσαν πάντα τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική παραγωγή και αγορά εργασίας και την ώσμωση του με την τοπική κοινωνία.

Στο πνεύμα αυτό σας ζητούμε να επανεξετάσετε σοβαρά τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας και να αποφασίσετε τη δια ζώσης λειτουργία όλων των Τμημάτων του Δ.Π.Θ.».

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News