ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ – ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ?

Με διπλάσιο ποσοστό προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, μετά και την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε της MARC για λογαριασμό του Alpha, όπου πολίτες απάντησαν στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 53% και ο Αλέξης Τσίπρας 23,3%, ενώ ψήφο υπέρ του νυν πρωθυπουργού δίνει και ένα ποσοστό 14,7% όσων δηλώσουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.

Το 56,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αν εξακολουθούσε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα «τα πράγματα στην χώρα μας θα ήταν χειρότερα». Ενώ, το 17,5% θεωρεί ότι θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15,1% καλύτερα από τώρα.

Δύο στους δέκα υποτιμούν τον κοροναϊό

Αρκετά ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες (78,3%) πιστεύουν ότι ο κοροναϊός υπάρχει και είναι επικίνδυνος αν δεν παίρνουμε μέτρα.

Πολύ λιγότεροι είναι όσοι θεωρούν ότι ο ιός υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μία απλή γρίπη (18,7%), ενώ ελάχιστοι (2,1%) είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο νέος κοροναϊός δεν υπάρχει (2,1%).