ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Η κλεψύδρα μίας εκ των κρισιμότερων εκλογικών αναμετρήσεων αδειάζει.   Η 3η Νοέμβρη είναι η μέρα που έχει υπογραμμιστεί εδώ και καιρό στην ατζέντα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, με το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών, σε μία κομβική καμπή του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι της χώρας, να μετατρέπει την ανάδειξη του 46ου προέδρου σε ζήτημα ύψιστης σημασίας. Η λέξη “ιστορική”, άλλωστε, έχει συνοδεύσει τη φετινή εκλογική αναμέτρηση σε πολλές αναλύσεις.

Οι προβλέψεις, τα προγνωστικά, οι συζητήσεις για τη μεγάλη πολιτική μονομαχία ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν έχουν πάρει φωτιά. Η άποψη για θρίαμβο του Δημοκρατικού υποψηφίου κυριαρχεί, εκπορευόμενη από τις δημοσκοπήσεις και τις εντυπώσεις των δύο debate.

Ας δούμε όμως ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ τι έκανε για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδας.

Εθνική ασφάλεια

Τόσο ο πρόεδρος Τραμπ, όσο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει τις πεποιθήσεις τους ότι οι σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ υπό την προεδρία του Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ που άλλαξε την εξωτερική πολιτική της χώρας προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ως ο πλέον στρατηγικός και αξιόπιστος σύμμαχος της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ηταν εκείνος που υπέγραψε το διάταγμα του Νόμου του Υπουργείου Αμύνης προκειμένου να απελευθερωθούν 47.85 εκατ. Δολάρια για έργα βελτίωσης στις εγκαταστάσεις της Σούδας.

Έδωσε εντολή το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ «USS Hershel Williams» να έχει μόνιμη έδρα τη ναυτική βάση της Κρήτης που βρίσκεται στον κόλπο της Σούδας.

Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ ο οποίος τιμωρεί και επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία. Απέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθετικές της πράξεις απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ πρότρεψε την τουρκική κυβέρνηση να αντιστρέψει την προκλητική της απόφαση να λειτουργήσει ξανά τα Βαρώσια ενώ της ζήτησε να λειτουργήσει διπλωματικά στο Κυπριακό.

Ο νόμος για την ασφάλεια και την ενεργειακή εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019 ψηφίστηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Τραμπ.

Ανακάλεσε το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, το οποίο διήρκεσε 33 χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Ελληνική Δημοκρατία της Κύπρου.Η διοίκηση του Τραμπ και η Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία επέκτειναν τις σχέσεις τους μέσω της δημιουργίας ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης ασφάλειας γνωστού ως CYCLOPS.

Έχει υπογράψει δύο ιστορικές ειρηνευτικές συμφωνίες – μία με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, και μια άλλη με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο – προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στις περιοχές γύρω από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.Εμπόριο και εκπαίδευση.

Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αντάλλαξαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του εμπορίου το 2019.

Η ιστορική Συμφωνία Επιστήμης και Τεχνολογίας ΗΠΑ – Ελλάδας υπογράφηκε και εφαρμόστηκε υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε εταιρείες των ΗΠΑ όπως η Pfizer, η Cisco, η Microsoft, η Amazon και η Tesla να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Οικονομία

Υπέγραψε το νόμο περί φορολογικών περικοπών και θέσεων εργασίας που επέτρεψε τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των τελευταίων τριών δεκαετιών. Η αναθεώρηση φόρου ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων επέτρεψε στους Ελληνοαμερικανούς εργαζόμενους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εξοικονομούν χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο.

Έκοψε σχεδόν οκτώ κανονισμούς για κάθε νέο κανονισμό, επιτρέποντας στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να ευδοκιμήσουν χωρίς γραφειοκρατία.

Εξαίρεσε το ελληνικό ελαιόλαδο, το τυρί, το κρασί και άλλα προϊόντα από αμερικανικές τιμές που επιβάλλονται στην ΕΕ.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News