ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να παρέμβει στην Ένωση Τραπεζών για να συνεχίσει τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Ο κος Χαρίτου τονίζει στην ερώτησή του ότι υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί και υγειονομικοί λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Κάθε άλλη απόφαση θα πλήξει την ήδη χειμάζουσα τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, κυρίως αγροτών και άλλων επαγγελματιών. Ενώ θα επιβαρυνθούν οι τράπεζες στην πόλη της Κομοτηνής, όπου ήδη παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Ο κος Χαρίτου υπενθυμίζει το ρυθμιστικό ρόλο που έχει το Κράτος σε σχέση με τα  τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία οφείλουν με τις αποφάσεις τους να υπηρετούν και το δημόσιο συμφέρον. Γι’ αυτό καιζητά από τον υπουργό να λάβει μέτρα ώστε μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News