Δ.Ε.Ε.Π ΡΟΔΟΠΗΣ:Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Με ανακοίνωση της η Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται στους λόγους της αναβολής της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η απόφαση για να αναβληθεί η πορεία για το Πολυτεχνείο, είναι μια απόφαση ευθύνης από την Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό 

Όπως δεν έγινε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου, όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, όπως δεν πήγαμε στις εκκλησιές μας την Ανάσταση, έτσι και τώρα, με την ίδια ευθύνη δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας.

Δεν είναι ώρα όμως και για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Και βέβαια  δεν είναι ώρα για παραστάσεις που στοχεύουν σε μικροκομματικά οφέλη, όταν είναι βέβαιο πως θα βάλουν σε κίνδυνο  ζωές. Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Εθνική Αντιπροσωπεία ζήτησε «να τιμήσουμε την μνήμη του Πολυτεχνείου με μία εξαιρετικά περιορισμένη και λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Πολυτεχνείο». 

Η ελληνική κοινωνία έχει υποφέρει για πολλά χρόνια από διχαστικές και ιδεοληπτικές  τακτικές, που αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη και οδήγησαν στην άνθηση φαινομένων  λαϊκισμού. Η μάχη όμως για την υγεία θα πρέπει να μείνει μακριά από τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News