ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ” ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ “2001-ΟΡΟΣΗΜΟ” ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η εταιρεία Orientum, από το 2004 δραστηριοποιείται στον τομέα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και βοηθάει κάθε χρόνο πάνω από 2.000 μαθητές και φοιτητές να επιλέξουν σωστά τις σπουδές τους και το επάγγελμά τους, στηρίζοντας τη δουλειά της στην προσωπική ενασχόληση με τον κάθε νέο, στην χρήση έγκυρων επιστημονικών ψυχομετρικών εργαλείων και στη σωστή πληροφόρηση.

Το φροντιστήριο «2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ», στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό διοργανώνει Διαδικτυακό Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «7 Βήματα για να Πετύχεις τους Στόχους σου», με στόχο την αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα τμήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας και την παροχή συμβουλών για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς διαχειρίζομαι καλύτερα τον χρόνο μου
  • Ποιες είναι οι συμπεριφορές των ανθρώπων που πετυχαίνουν
  • Πώς μπορώ να διαβάσω πιο αποτελεσματικά
  • Πώς βρίσκω κίνητρα για να πετύχω τους στόχους μου
  • Η νοοτροπία της Ανάπτυξης

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι:

Ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. και Ιδρυτής της Εταιρείας Orientum“. Από το 2006 και έπειτα, συγγράφει μαζί με την ερευνητική του ομάδα, το βιβλίο «ΠΑΜΕ.. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», που εκδίδεται κάθε χρόνο. Επίσης, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών σε μαθητές και γονείς κάθε χρόνο, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιλογή σπουδών και την αγορά εργασίας. 

Ο κ. Δημήτρης Τσίκνας, Σύμβουλος Σπουδών, Μ.Sc. Σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. και ασχολείται από το 2010 με την ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων και Ενηλίκων» του Κ.Δ.Β.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. και παράλληλα έχει εκπαιδευτεί πάνω στην χρήση και ερμηνεία των ψυχομετρικών εργαλείων Horizon και Profiler. Εργάζεται στην Orientum ως Σύμβουλος Σπουδών αλλά και ως εισηγητής σε εκδηλώσεις Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News