ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΡΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 του Δεκέμβρη, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα, 3 του Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μια Ημέρα, που η καθιέρωσή της έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε σχέση με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει το χρέος μας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, όπου οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ως Δημοτική αρχή εργαζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα προς στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προσβασιμότητας του Δήμου μας, αλλά και της ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κόσμου σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Κάτι, που το αποδεικνύει περίτρανα και η Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης, που απέσπασε η Κομοτηνή στα Access City Award, ως μία από τις έξι Ευρωπαϊκές Πόλεις που φτάσανε στον τελικό.

Θα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.» 

 

Διαβάστε επίσης:  Το μήνυμα του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη για την άνοδο του Πανθρακικού

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News