Η ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΟ LOCKDOWN

Το καλό νέο που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη μείωση του ρυθμού μεταδοτικότητας του ιού στην ελληνική επικράτεια, ο Rt μειώθηκε κάτω του 1 και συγκεκριμένα στο 0,86, επισκιάζει η απότομη αύξηση κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές, γεγονός που χτυπά συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς.

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν νέα διασπορά του ιού και δημιουργία νέων εστιών προειδοποιούν για επιβολή ολικού lockdown με «αποκλεισμό» επικίνδυνων περιοχών αν η επιδημιολογική εικόνα δεν βελτιωθεί.

Το σήμα για επιβολή σκληρότερων μέτρων σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο έδωσε πρώτος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να απευθύνει συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων και να προειδοποιεί για αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές που δεν συμμορφώνονται  στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα για όλες τις περιοχές», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πιο αυστηρός ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης που ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του» προειδοποιώντας πως «αν χρειαστεί θα σφραγιστούν ακόμα και σπίτια».

Οι 12 περιοχές που προκαλούν ανησυχία

Συγκεκριμένα τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα, Ροδόπη και Δυτική Αττική και ειδικότερα σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρίσκονται εισηγήσεις για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε νομούς με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο καθώς, μέσω lockdown, παραμένει υψηλός ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News