26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9.750 ΕΜΒΟΛΙΑ

Στις 26 Δεκεμβρίου η χώρα μας θα παραλάβει την πρώτη δόση των 9.750 εμβολίων κορονοιου της Pfizer και μία ημέρα μετά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο Βούλας), σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως είπε, τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε πέντε ειδικούς χώρους, που εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση και στη διανομή θα τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συμμετάσχει στη μεταφορά σε απομακρυσμένες περιοχές.

Σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει δημιουργήσει πλατφόρμες για την πραγματοποίηση ραντεβού, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει τον τομέα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έως 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων και έως το τέλος Μαρτίου 1.265.550 δόσεις, μόνο από την Pfizer.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, η πλατφόρμα των ραντεβού αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο 10ημερο του Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News