ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Για το ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι προγραμματισμένο να γίνουν αυτό το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, μίλησε ο Καναδός Ντικ Πάουντ, ανώτερο μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να είμαι σίγουρος» ότι το μεγάλο ραντεβού θα προχωρήσει αυτό το καλοκαίρι, καθώς η ιαπωνική πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του τρίτου κύματος της νόσου Covid-19.

Πριν από δύο ημέρες, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο και τρεις γειτονικές περιοχές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, εν μέσω συνεχών ρεκόρ νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα.

Στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο ζουν σχεδόν 37 εκατομμύρια κάτοικοι, ήτοι το 30% του ιαπωνικού πληθυσμού. Η περιοχή αυτή συγκεντρώνει την πλειονότητα των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά σε εθνικό επίπεδο.

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε σχεδόν έξι μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας. Τόσο οι διοργανωτές όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχουν τονίσει ότι οι Αγώνες πρέπει να προχωρήσουν και ότι δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσουν για δεύτερη φορά.

Ωστόσο, η ανησυχία ότι η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων –με την παρουσία χιλιάδων αθλητών, συνοδών, οπαδών κτλ.– θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια νέα έξαρση της πανδημίας, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος –που οφείλεται στην αναβολή της διοργάνωσης– έχουν στρέψει την κοινή γνώμη στην Ιαπωνία κατά της τέλεσης τού μεγάλου αθλητικού γεγονός. Πρόσφατη δημοσκόπηση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού NHK κατέγραψε ότι το 63% των Ιαπώνων τάχθηκαν υπέρ μιας νέας αναβολής ή ακόμα και ματαίωσης των Αγώνων

efsyn.gr

 

Ακολουθήστε τον Δίαυλο 92,4 στο Google News